رفوگری

 

لکه آدامس و شمع : لکه آدامس یا شمع را با یخ سفت نمائید و با احتیاط و با کمک یک کاردک آن را از سطح فرش جدا کنید.

لکه جوهر ( دوات ) : لکه جوهر معمولی را با کمی ماست و آبلیمو مخلوط نمائید .این کار را چند نوبت انجام دهید تا کاملا جوهر جذب ماست شود. بعد از لکه زدایی با سشوار خشک کنید.

آبمیوه ،چای و غیره: با آب نیمه گرم و صابون و یا شامپو مخصوص فرش لکه گیری نمائید.

مایعات شیرین : این نوع مایعات پوسیدگی فرش راتسریع می کند حتما اثر این مایعات را سریعا از فرش پاک نمائید. ( با قالیشوئی تماس بگیرید )

لکه روغن  یا چربی : برای زدودن اثرات روغنی وچربی و واکس از صابون و سرکه سفید و پاک کننده های خنثی استفاده شود.( روغن ریخته شده را ابتدا با قاشق جمع کنید، یک تکه پارچه سفید بر روی لکه بگذارید و روی آن را با اطوی نیمه گرم اطو کنید ،روغن موجود در فرش جذب پارچه خواهد شد.

اثرات خون و تخم مرغ : از محلول نمک و سرکه سفید و آب نیمه گرم و صابون استفاده شود.

دوده و گرد و غبار زیاد : جهت زدودن دوده بویژه بر روی موکت تیره رنگ ، روی لکه نمک پاشیده شود و با جاروبرقی محل را تمیز نمائید.

شستشوی فرش: توصیه می شود شستشوی فرش را به شرکتهای معتبر قالیشوئی بسپارید.قبل از شستشو گرد و خاک فرش زدوده شود و از شامپوی مخصوص فرش استفاده کنید.

خشک کردن فرش: فرش را روی داربستهای مخصوص در نور ملایم آفتاب پهن کنید ، بطوریکه هوا در اطراف آن کاملا جریان داشته باشد. از آویزان کردن بر روی چمن یا دیئار و نور تند و سوزنده آفتاب جهت خشک کردن فرش خودداری شود.جهت خشک کردن قسمتی از فرش به کمک اسفنج حوله و یا پارچه پنبه ایی آب را جمع کرده و سپس قسمت مرطوب را در مقابل آفتاب ملایم و یا بوسیله حرارت ملایم سشوار دستی از پشت و روی فرش خشک نمائید.

استفاده از حرارت مستقیم وسائل حرارتی چون بخاری شومینه،رادیاتور و … جهت خشک کدن به فرش آسیب می رساند.

فرش نیز مانند هروسیله دیگری به منظور طولانی تر شدن عمر نیاز به مراقبت و نگهداری صحیح و اصولی دارد.